RSS

Повідомлення блогу від '2018' 'квітень'

Перевага IP-відеоспостереження
На зміну аналоговим системам відеоспостереження прийшло IP-відеоспостереження. Хоч IP-відеоспостереження з'явилося не так давно, але його популярність зростає серед споживачів і виробників, завдяки великій кількості переваг.
ІК-відеокамера (камера з інфрачервоним підсвічуванням)
ІК-відеокамера (камера з інфрачервоним підсвічуванням) - це відеокамера, яка через невидиму для людського ока підсвічування, дозволяє записувати зображення в умовах низької освітленості або повної темряви. Протягом дня ІК-відеокамера працює як звичайна відеокамера спостереження, але при досягненні певного порогу освітленості, вона включає інфрачервоний режим для здійснення нічного моніторингу. У сучасних камерах відеоспостереження присутня світлочутливість, яка вимірюється в люкс. З кожним роком чутливість в камерах покращується, для прикладу, що видно при тих, чи інших параметрах люкс. 0,1 лк - це освітленість вночі, як при повному Місяці 0,01 - 0.001 лк - можна розглянути, що відбувається перед камерою без використання додаткових джерел світла. Кут огляду відеокамери повинен відповідати куту випромінювання у інфрачервоного підсвічування. У світлодіодних приладів потік випромінювання сконцентрований у центрі, він поступово спадає до країв. Камера з ІК-підсвічуванням при меншому куті світить далі. Правильно вибравши кут випромінювання, можна уникнути браку при отриманні зображення. Термін служби ІК-підсвічування при безперервної експлуатації становить від 5 до 30 років. Слабкі сторони у відеокамер з інфрачервоним підсвічуванням: зворотне розсіювання й відображення від зовнішнього середовища (сніг, дощ, запиленість повітря), в найближчій зоні від камери підсвічений туман засвічує камеру, тим самим позбавляє можливість спостереження. мерехтливе зображення через нестабільні джерела підсвічування й частоти пульсації освітленості Відображення ІК випромінювання від деяких видів тканин одягу, косметичних виробів, окулярів, фарбованого волосся. З'явилося інфрачервоне підсвічування у середині дев'яностих років, коли у відеоспостереженні переважала передача чорно-білої картинки. З'ясувалося, що камери чутливі у ближньому інфрачервоному діапазоні, а це значить, що відеоспостереження можна вестись й у нічний час доби. На початку використовувалися громіздкі й малоефективні лампові освітлювачі, вже пізніше з'явилися світлодіодні прожектори й компактні освітлювачі. У той час була мода на приховане спостереження, але підсвічування робили прихованим з іншою метою - захистити обладнання від вандалізму або крадіжки. При цьому камеру й ік-підсвічування встановлювали окремо, що створювало проблему при монтажі, вже після змогли об'єднати усе у один корпус. Камера була невелика й якість освітлювачів бажала кращого, але пізніше при більш потужних освітлювачах зросла дальність відеоспостереження. Нові технології роблять більш досконалим відеоспостереження у будь-який час дня й ночі, за будь-яких погодних умовах. Технологія «день-ніч» при вбудованому ІЧ-підсвічуванні видає чітке сфокусоване зображення. WDR - поділяє кадр на темні й світлі ділянки, освітлює темніші, й поєднує ці частини до одного кадру при обробці у процесорі. DNR - шумозаглушення у кольоровому зображенні при низькій освітленості.
Відеокамери з варіофокальним об'єктивом
Варіофокальні камери (камери з варіофокальним об'єктивом) - це камери відеоспостереження, у яких можна змінювати фокусну відстань в автоматичному або ручному режимі за допомогою регуляторів, що призводить до зміни масштабу зони перегляду й кута огляду.